Riigipea loodab kriminaalmenetluse digitaalseks muutumist (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid
Kersti Kaljulaid Foto: Fotomontaaž

President Kersti Kaljulaid avaldas lootust, et ühel hetkel jõuab e-riik vajalikul määral õigussüsteemi ja kriminaalmenetlus muutub digitaalseks.

Riigipea avaldas täna prokuröride üldkogul lootust, et e-riik jõuab ühel hetkel vajalikul määral Eesto õigussüsteemi ja kriminaalmenetlus muutub digitaalseks.

«Sest päeva lõpuks pole asi mitte selles, et saaksime oma e-riigi reklaamvoldikusse uue ja uhke näite, või et prokurörid ja kaitsjad pääseksid raskete kohvrite lohistamisest. Vaid selles, et kodaniku, kuriteo ohvri, avalikkuse ning lõpuks ka kurjategija jaoks muutuks õigusemõistmine kiiremaks ning seeläbi ka õiglasemaks ja usaldusväärsemaks. Niiviisi hoiame Eestit,» ütles Kaljulaid.

Lisaks tõi riigipea esile, et igapäevaselt ühiskonna pahupoolega silmitsi seistes on prokuröridel võimalik näha suuremat pilti. «Näiteks tajuda ja sekkuda, kui meie sotsiaalsüsteem on kuskil midagi kahe silma vahele jäänud.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles