Hinnaline taies kadus garaažist

Tiit Reinberg
, Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide raekoja teise korruse saali seina kaunistas Tiit Pääsukese maal «Altar» üle veerandsaja aasta.
Paide raekoja teise korruse saali seina kaunistas Tiit Pääsukese maal «Altar» üle veerandsaja aasta. Foto: René Viljat

Kui Järva maavalitsus mullu oma tegevuse lõpetas, ei märganud keegi, et aastaid garaažis hoitud maal, mille maksumuseks hinnatakse 10 000 eurot, on kadunud.

Kunstnik Tiit Pääsukese maal «Altar» on kindlasti Järvamaal kõige rohkem pildistatud kunstiteos, sest üle veerandsaja aasta tegid selle maali ees oma elu ühe tähtsaima foto äsja abiellunud inimesed. Sellised pildid on aukohal sadade järvalaste fotoalbumites.

Mis sai aga maalist pärast 2007. aastat, kui raekojas algas suur remont ja sellele kunstiteosele seal enam kohta ei leitud? Vähegi kultuursel inimesel on seda raske uskuda, kuid järgmised kuus aastat vedeles see garaažis, mis rahapuudusel teatud aeg ka ei köetud. Seejärel maal varastati ja müüdi ühes Paide parklas maha kunstikaupmehele. Järva Teataja leidis hinnalise kunstiteose üles Eesti ühest kuulsamaist erakunstikogust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles