Galerii: riigikontrolör Janar Holm ja riigikogu liige Enn Meri andsid ametivande

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Riigikontrolör Janar Holm riigikogu liige Enn Meri andsid tänasel riigikogu istungil ametivande. 

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Janar Holmi volitused riigikontrolörina algavad ametivande andmise hetkest.

Eesti põhiseadusele vastavalt nimetab riigikontrolöri ametisse riigikogu presidendi ettepanekul. Ettepaneku heakskiitmiseks on vajalik poolthäälte enamust parlamendis toimuval salajasel hääletusel.

President Kersti Kaljulaid teavitas avalikkust 27. jaanuaril oma otsusest teha riigikogule ettepanek nimetada järgmiseks riigikontrolöriks Janar Holm. Parlament nimetas Holmi riigikontrolöri ametisse 7. märtsil 2018. 

Aastatel 2008 kuni 2017 oli Holm haridus- ja teadusministeeriumi kantsler, alates 2017. aasta märtsist on ta pidanud sotsiaalministeeriumi tööala asekantsleri ametit.

Riigikontrolli alates 2013. aastast juhtinud riigikontrolör Alar Karise ametiaeg lõpeb ööl vastu 8. aprilli ja ta siirdub tööle Tartusse Eesti Rahva Muuseumi direktoriks. Sellesse ametisse valiti ta 27. oktoobril 2017. Ühtlasi jätkab Karis Tartu Ülikoolis akadeemilist tegevust professorina.

Ametivande andis ka Vabaerakonna liige Enn Meri, kes on eelmisel nädalal ootamatult surnud Andres Ammase asendusliige.

1942. aastal sündinud Enn Meri on ettevõtja. Ta on lõpetanud Malmö tehnikainstituudi masinainsenerina ja Lundi ülikooli majandusteadlasena. Ta on töötanud Rootsis nii autotööstuses, laevatööstuses kui energeetikasektoris. Ta on Saaremaal tegutseva ettevõtte OÜ Merinvest asutaja. Praegu on ta sama ettevõtte nõukogu esimees. Merile kuulub ka Orissaares asuv OÜ Sartex. Samuti on Meri MTÜ Lodja Sadama juhatuse liige.

Kohaliku omavalitsuse valimistel aastal 2009 sai Meri Kuressaare linnas 26 häält. Riigikogu valimistel 2011. aastal 284 häält ning 2015. aastal Vabaerakonna ridades riigikokku kandideerides aga 1619 häält. Riigikokku kandideerides on Enn Meri on öelnud, et poliitika vajab uuendamist ning tema tahe on selleks oma panus anda.

Meri sai 2017. aastal kohaliku omavalitsuse valimistel 113 häälega Kuressaare linnavolikokku.

Meri on Vabaerakonna liige selle asutamisest 2014. aastast. Enne seda oli ta Isamaa ja Res Publica liidu liige. Ta on Saksa kaubanduskoja president. 2014. aastal sai Enn Meri ettevõtja elutöö preemia. Enn Meri on Valgetähe V klassi ordeni kavaler. Ta on Kaitseliidu Saaremaa maleva liige.

Vabaerakonna fraktsioon otsustas täna määrata Enn Meri riigikogu rahanduskomisjoni liikmeks. Samuti tegi fraktsioon riigikogu juhatusele ettepaneku määrata Meri riigieelarve kontrolli erikomisjoni liikmeks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles