Päästjad tõid Lohusuus kaldale läbi jõejää vajunud mehe

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle päästeridvaga õnnestus Mustvee päästjatel eile Lohusuus Avijõel läbi jää vajunud mees kaldale tõmmata.
Selle päästeridvaga õnnestus Mustvee päästjatel eile Lohusuus Avijõel läbi jää vajunud mees kaldale tõmmata. Foto: Lõuna päästekeskus

Jõgevamaal Lohusuu alevikus vajus keskealine mees läbi Avijõe jää, Mustvee komando päästjad tõid alajahtunud mehe päästeridvaga kaldale.

Täna kella 14.05 ajal teatati häirekeskusele, et Jõgevamaal Mustvee vallas Lohusuu alevikus Avijõe silla lähedal on inimene keset jõge läbi jää vajunud. Päästjad jõudsid kohale kümmekonna minutiga. Nad viskasid hädasolijale viskeliini, millest mees küll kinni sai, kuid külmunud kätega uppuja ei suutnud nöörist kinni hoida. Päästjad panid kokku päästeridva, mille abil mees mõni minut hiljem kaldale tõmmati.

Päästekeskuse pressiesindaja lisas, et mees oli külmas vees üle 15 minuti ning jahtus selle ajaga kriitilise piirini. Kiirabi viis 43-aastase mehe haiglasse.

Mustvee komando meeskonnavanem Aleksandr Matrossovi sõnul oli üle jää minek äärmuslikult mõtlematu tegu, mille mees tõenäoliselt jalavaeva lühendamiseks oli ette võtnud. «Tõesti arusaamatu,» sõnas Matrossov. «Jõel on ainult pudru, mida ei saa isegi jääks nimetada.»

Matrossov lisas, et päästeridva abil saab päästa inimest kaldast maksimaalselt 13 meetri kauguselt. Mees kukkus jääst läbi umbes 12 meetri kaugusel kaldast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles