Haigekassa sünnitusosakondade sulgemise otsusest ei tagane (14)

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa juhatuse liige Pille Banhard tunnistas, et ilmselt tulnuks neil Põlva ja Valga haigla sünnitusosakonna peatset sulgemist paremini kommunikeerida.
Haigekassa juhatuse liige Pille Banhard tunnistas, et ilmselt tulnuks neil Põlva ja Valga haigla sünnitusosakonna peatset sulgemist paremini kommunikeerida. Foto: Erik Prozes

Isegi kui kohalikul rahval õnnestub Põlva ja Valga haigla nõukogude meelt muuta ja sünnitusosakondi tänavu ei suleta, pole võidurõõmuks põhjust. Haigekassa juhatuse liikme Pille Banhardi sõnul nemad oma otsusest ei tagane ning väikehaiglatele sünnitusosakondade säilitamiseks hädavajalikku lisaraha maksma ei hakka.

Põlva ja Valga haigla sünnitusosakonna sulgemisest on räägitud varsti aastakümneid. Mis oli see viimane piisk? Miks tegi haigekassa ettepaneku need kinni panna?

Põlva haigla räägib aastast aastasse, et nad ei tule rahaliselt välja, et haigekassa lepingu maht on nii väike, et nad ei suuda sünnitusosakonda ülal pidada ega tagada selle ööpäevaringset valmisolekut. Kui me nägime, et tänavu jääb Põlva haiglas prognoositud sünnituste arv alla 200, siis hakkasime haiglaga läbi rääkima.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles