Diakooniahaiglat vaevab ruumipuudus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haiglavoodi.
Haiglavoodi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti luteri kirikule kuuluv hooldus- ehk diakooniahaigla vajab ruumi juurde, sest neid, kes soovivad kiriku rüpes abi ja hooldust saada, on palju rohkem kui voodikohti, kirjutas ERR.

Statsionaarset õendusabi vajavatele patsientidele on 50 voodikohta ning järjekorras ootajaid on sadakond, hospiitsi järjekord on sellest eraldi.

Diakooniahaigla nõukogu esimehe Ove Sanderi hinnangul on üks võimalus ruume juurde saada see, kui ehitada hoonele uus korrus.

Küsimusele, kas luteri kirikul jätkuks jõudu sarnaste diakooniahaiglate asutamiseks ka mujal Eestis, vastas Ove Sander, et kuigi kirikul on kogemusi ja ka tahet, jääb sellest siiski väheks.

«Eks me hästi palju sõltume ka riigist ja siinkohal on põhjus tänulikult vaadata haigekassa poole, kellega meil on olnud siiani väga hea koostöö, aga kindlasti kirik ise ja üksi seda vastutust ei suuda kanda,» ütles Sander.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles