Priit Sibul Rail Balticust: kuigi parlament on oma otsuse teinud, ei tähenda see, et teema laualt maas oleks (3)

Priit Sibul
, riigikogu IRLI fraktsiooni aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Sibul
Priit Sibul Foto: Sander Ilvest

Enam kui 400 Eesti ühiskonnategelast nõuavad täna Postimehes ilmunud avalikus kirjas Rail Balticu seaduse tühistamist. Riigikogu Isamaa ja Res Publica Liidu fraktsiooni aseesimehe Priit Sibula arvates on hea, et kultuuriinimeste hääl on Eesti ühiskonnaellu tagasi tulemas.

Suurte projektide ja investeeringute menetlemine nõuab nii aega kui arutelusid ning erinevad osapooled peavad selleks valmis olema. Kui ühelt poolt räägitakse pidevalt avaliku diskussiooni vajalikkusest, siis aeg-ajalt jääb mulje, et seda päris kõige puhul siiski vajalikuks ei peeta. Minu hinnangul on argumenteeritud diskussiooni meil liiga vähe. Ning kui arutelusse lisandub kaalukaid argumente, siis see ainult rikastab arutelu.  

Kuigi parlament on oma otsuse teinud, ei tähenda see sugugi, et teema laualt maas oleks. Rail Balticu teema on pidevalt seires ka eelarve menetluse protsessis.

Mul on hea meel, et kultuuriinimeste hääl on Eesti ühiskonnaellu tagasi tulemas. Kui 1990ndate alguses poleks nende häält kõlanud, oleks Eesti kohalike väikeste oligarhide kontrolli all olev postsotsialistlik riigike. Ka Rail Balticu projekti tasuks vaadata seda meeles pidades.

Juba toimunud hääletusel toetas enamus Isamaa ja Res Publica Liidu riigikogu fraktsiooni liikmeid Rail Balticu projekti, allakirjutanu mitte. IRL kindlasti arutab seda teemat veel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles