Rummu karjääris päästeti läbi jää vajunud eakas mees

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jää.
Jää. Foto: Konrad K./SIPA/Scanpix

Rummu karjääris vajus õhtul läbi jää eakas mees, kellele läksid appi kaks noormeest. 

Täna kell 17.33 sai häirekeskus teate, et Rummu karjääris on läbi jää vajunud mees, teatas Põhja päästekeskus. Sündmuskohale jõudnud päästjad tegid kindlaks, et Rummu karjääris veekogu lähedal oli auto, mille kõrval seisis naine. Arvatavasti tema helistaski häirekeskusesse. Seevastu karjääri ühes väiksemas järves toimus päästeoperatsioon. 

Nimelt oli umbes paarikümne meetri kaugusel kaldast vajunud läbi järve jää eakas mees. Õnneks nägid seda kaks noormeest, kes eakale mehele appi tõttasid. Päästjate saabumise ajaks olid nad läbi jää vajunud mehe kätte saanud. Õnnetuspaigas oli vesi üle pea. Appi tõtanud noormehed said küll ise samuti läbimärjaks, siiski õnnestus neil päästa kõige olulisem – inimelu. Läbi jää vajunud ning korralikult külma saanud mehe viis kiirabi tervisekontrolliks haiglasse.

Selgus, et mees ja naine olid autoga sõitnud karjääri seepärast, et eakal mehel oli tõsine plaan eirata ohutu käitumise reegleid. Tal oli nimelt soov minna järve äärmiselt ohtlikule jääle kalale. Püügi jaoks olematuid jääolusid hinnates ta sisse kukkuski. Autos oli ka kalapüügiks mõeldud varustus. 

Alates 4. aprillist on siseveekogude jääle minek Eestis keelatud. Päästeamet rõhutab, et täiskasvanud inimene peab saama ka ilma keeluta aru, et praeguste soojade kevadilmadega veekogu haprale või praktiliselt olematule jääkattele minek on äärmiselt vastutustundetu nii enda kui oma lähedaste suhtes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles