Oskar Kallase nimelise auhinna pälvis Silvi Allimann

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvariided.
Rahvariided. Foto: Margus Ansu

Oskar Kallase nimelise auhinna tänavune laureaat on rahvarõivameister ja koolitaja Silvi Allimann.

«Silvi Allimann on Eesti Rahva Muuseumiga seotud juba aastakümneid. Temast on kujunenud muuseumile rahvarõivaste valmistamisel ja tegemise õpetamisel oluline partner, kes oma töös tugineb alati allikmaterjalidele ja uurijate töödele,» ütles eile auhinna üleandmisel ERMi direktor Alar Karis.

1988. aastal kutsuti Allimanni algatusel Rahvakultuuri Keskuse juures Tallinnas ellu rahvarõivakool, mis koostöös ERMiga tegutseb siiani ning kannab 2012. aastast nimetust Rahvarõivaste valmistajate kool Eesti Rahva Muuseumis. Lisaks panusele rahvarõivakoolis on Allimann muuseumi kogude kauaaegne propageerija ja kasutaja, rahvarõivaste valmistamise juhendmaterjalide koostaja ja konsultant.

Oskar Kallase auhinna asutas ERM 2015. aastal, et tunnustada muuseumile ja Eestile olulisi inimesi silmapaistva professionaalse ja loomingulise tegevuse eest rahvusteaduste ja -kultuuri alal, mis on aidanud ERMil täita oma rolli eesti kultuuri mõtestajana. Senised auhinna laureaadid on Aet Maatee, Mart Laar ja Marju Kõivupuu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles