Tallinna kooli huvijuht on pedofiiliaga seoses uurimise all

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Liis Treimann / Postimees

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetlust ühe Tallinna gümnaasiumi naishuvijuhi suhtes, kes väidetavalt ahistas seksuaalselt samas koolis õppivat neiut.

Eesti Päevalehe andmeil üritas huvijuht, kellel on väidetavalt suhe sama kooli naissoost algklassiõpetajaga, ühte õpilast seksuaalselt ära kasutada ning praeguseks on mõlemad töölt lahkunud.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Maria-Elisa Tuuliku sõnul alustati kriminaalmenetlust möödunud reedel paragrahvi alusel, mis käsitleb sugulise kire rahuldamist lapseealisega, kuid seni pole kahtlustust veel kellelegi esitatud. Sellise kuriteo eest võib kohus süüdlasele mõista kuni viieaastase vangistuse.

Haridus- ja teadusministeeriumi konsultandi Asso Ladva sõnul ei ole neile selle juhtumiga seoses ühtegi kaebust esitatud ning ministeeriumisse pole ka varem jõudnud infot, et mõnda õpetajat oleks kahtlustatud seksuaalses väärkohtlemises.

Ministeeriumi hinnangul tuleks koolisisesed konfliktid lahendada koolipere sees, kuid kui tegu on väga tõsiste süüdistustega, tuleks siiski kindlasti pöörduda politsei poole.

Õpetaja-õpilase suhetes tuleb Ladva sõnul eeskätt lähtuda tervest mõistusest ja eetikast, kuid õpetajakutse on siiski alati seotud kõrgendatud nõuetega.

«Iga õpetaja peab oma töös järgima õpetajate kutse-eetikat ning koolijuhi ülesanne on hinnata, kuivõrd seda järgitakse. On kahetsusväärne, kui õpetaja on teadlik lapse murest ning ta ei reageeri sellele või ei informeeri sellest ei lapsevanemat, koolijuhti ega vajadusel lastekaitse töötajaid,» rääkis Ladva.

Kui selline olukord on tekkinud, siis on tema sõnul koolijuhi ülesanne analüüsida, miks õpetaja teisi õigeaegselt ei informeerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles