Paavst Franciscus peab Tallinna missa tõenäoliselt Vabaduse väljakul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: Stefano Costantino / MEGA / Scanpix

Septembris Eestit väisav roomakatoliku kirikupea paavst Franciscus peab oma Tallinna missa suure tõenäosusega Vabaduse väljakul.

BNSi andmetel on visiidi korraldusmeeskond käinud vaatamas mitmeid rahvaürituste tarvis kasutatavaid paiku, kuid valik on jäänud pidama just pealinna keskväljakul.

Balti riikide viisiidi käigus külastab paavst 22.–23. septembril Leedus Vilniust ja Kaunast ning 24. septembril Lätis Riiat ja Aglonat, edastas välisministeerium. 25. septembril saabub paavst Franciscus Tallinna. Eesti visiidi järel suundub paavst tagasi Vatikani.

Paavsti külaskäik on ajastatud Eesti, Läti ja Leedu riikluse sajandale aastapäevale.

1993. aasta 10. septembril külastas Eestit paavst Johannes Paulus II, kes pidas oma kümme tundi kestnud visiidi ajal Tallinnas kaks missat: ühe Peeter-Pauli katedraalis ja teise Raekoja platsil. Lisaks osales ta oikumeenilisel palvusel Niguliste kirikus ning kohtus peaminister Mart Laari ja president Lennart Meriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles