Galerii: EV100 raamatusari jõudis esimesena Tartu raamatukogudesse

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

EV100 korraldustoimkonna ja ettevõtjate koostööna kingitakse Eesti riigi juubeliks valmiv raamatusari ühtekokku 440-le rahva- ja kooliraamatukogule. Esimestena võtsid seni ilmunud teosed vastu Tartu linna raamatukogude esindajad. Pidulik aktus toimub Miina Härma Gümnaasiumis

«EV100 raamatusari oma laia haardega on hea täiendus maakondade kõige suurema kasutajaskonnaga rahva- ja kooliraamatukogudele,» lausus EV100 juhtrühma esimees Toomas Kiho.

EV100 raamatusarjas ilmuvad teosed jõuavad 440 rahva- ja kooliraamatukogudesse üle Eesti. Raamatukogude valik on tehtud koostöös Kultuuriministeeriumiga tuginedes raamatukogude külastatavuse statistikale.

Riigikantselei EV100 juhtrühma liige Tiit Pruuli rõõmustas, et raamatusarja olulisust on märgatud. «Väga mitmed ettevõtjad on teinud juubeliaastal ilusa kingituse ja toetanud rahaliselt EV100 raamatusarja teoste soetamist Eesti raamatukogudele. Paljud sarja kuuluvad teosed on alles ilmumas, seega on Eesti haridusse panustamiseks veel võimalus,» lisas Pruuli.

Juubeliperioodil ilmub EV100 raamatusarjas 44 teost, mis jutustavad Eesti arengulugu läbi eri valdkondade. Praeguseks on ilmunud neli teost:

  1. «Eesti riigi 100 aastat»,
  2. «Eesti disaini ja reklaami 100 aastat»,
  3. «Eesti teatri 100 aastat», 
  4. «Eesti raudteede 100 aastat».

Sel nädalal jõudis poodidesse sarja viies teos – «Eesti teaduse 100 aastat. Sajaga tippteaduse kursil», mille autorid on Jüri Engelbrecht ja Erki Tammiksaar. Teose kujundas Merle Moorlat.

Ning ilmub ka sarja kuues teos – «Eesti metsanduse 100 aastat». Kirjastuse Post Factumi sarja seekordse raamatu autor on Toivo Meikar ja toimetaja Viio Aitsam. Raamatuesitlus toimub Tartus, Dorpati konverentsikeskuses toimuval Metsanduse Visioonikonverentsil.

Ülevaatesari ilmub aastatel 2018-2019. Täpsemalt saab sarja teoste ja tegijate kohta lugeda SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles