Eluks ajaks vangistatud mõrvar tahab karistuse kergendamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus.
Harju maakohus. Foto: Peeter Langovits

Mullu sügisel sünnipäevapeol nooruki mõrvanud ning veel kolme noorukit mõrvata üritanud Margus Luuk ei ole rahul talle määratud eluaegse vangistusega ning tahab Tallinna ringkonnakohtult kergemat karistust.


Tallinna ringkonnakohus arutab Luugi ja tema kaitsja vandeadvokaat Natalia Lausmaa kaebust novembri alguses.

Augusti keskel nõustus Harju maakohus Luugile karistuse mõistmisel Põhja ringkonnaprokuratuuri vanemprokuröri Ainar Koigi seisukohaga määrata mehele kõige karmim karistus, mida seadus võimaldab, ehk eluaegne vangistus. Luugist sai Eesti 36. eluaegne vang.

4. augustil alanud protsessil ei tunnistanud Luuk end mõrvas, mõrvakatses ega püssirohu ebaseaduslikus omamises süüdi. Kohus jättis mehe mõrvas süüdi, kuid mõistis püssirohu ebaseaduslikus omamises õigeks.

Süüdistuse järgi pussitas Luuk mullu 3. novembri öösel kell 2.29 Harjumaal Anija vallas Mustjõe külas asuvas Ukuaru puhkekeskuses saunapeol 18-aastast Rasmust, kes suri vigastustesse kohapeal.

Samuti lõi Luuk noaga 17-aastast Siimu, 15-aastast Josephit ja 14-aastast Ivot, kes kõik vajasid haiglaravi.

Politsei andmetel pidas paarkümmend noort saunas sünnipäevapidu, kui nendega liitus seltskond, kellega oli kaasas ka Luuk, ning seltskondade vahel tekkinud tüli päädis pussitamisega.

Luuki on varem tapmise eest kaks korda kohtulikult karistatud ning ta vabanes vanglast mullu septembris.

Luuki karistati tapmise eest esimene kord 1991. ja teine kord 1995. aastal. Samuti on teda mitu korda karistatud vanglas narkootikumide tarvitamise eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles