Mai lõpeb Nõmme Kevadega

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Maikuu viimasel nädalavahetusel leiab aset Nõmme linnaosa traditsiooniline suursündmus Nõmme Kevad, mille ajal toimub nelja päeva jooksul toimub Nõmme linnaosa erinevais paigus üritusi igale eale ja igale maitsele.


Neljapäeval, 26 . mail esitletakse Nõmme noortemajas (Nurme 40) raamatut «Funktsionalistlik maja». Esitlusele järgneb ekskursioon, mille käigus tutvustatakse Nõmme funkarhitektuuri.

Reedel, 27. mail saavad suguvõsauurijad kuulata Nõmme muuseumis (Jaama 18) Eesti Genealoogia Seltsi loengut või vaadata Nõmme kultuurikeskuses (Turu plats 2) rahvalikku kontserti.

Ilmarise rulapargis korraldavad Nõmme noortekeskused noortepäeva, kus lisaks BMX-ratturite ja korvpallivõistlustele toimub bändide festival. Ilmarise rulapark asub Ilmarise ja Olevi tänava ristmiku lähedal männimetsas. Vihmase ilma korral toimub kogu tegevus Pääsküla noortekeskuses Rännaku pst 1.

Laupäeval, 28. mail saavad tsirkusehuvilised vaadata kultuurikeskuses tsirkusestuudio Folie etendust või erinevaid tantse õppida, muuseumis saavad lapsed meisterdada. Nõmme spordikeskuses (Külmallika 15a) toimub perepäev, kus korraldatakse erinevaid spordivõistlusi, on tegevust lastele ning päeva lõpetavad kontserdiga ansambel Hõbeniit, Lenna Kuurmaa ja Ott Lepland.

Laupäeva hilisõhtul on Glehni lossi juures öökontserdid: lossi terrassidel esinevad noortekoorid ning südaööl astub palmimajas ülesse Orelipoiss.

Lisaks sellele toimub laupäeval ja pühapäeval Jannseni kaubamaja parklas (Vabaduse pst 128) Craftcenteri käsitöö- ja loodustoodete laat. Kunstihuvilistel on võimalus sisse astuda Nõmmel elavate kunstnike Helina Tilga, Kadri Kaerma ja Juss Piho ateljeedesse ning kevadpäevade puhuks avatud kodukohvikutesse.

Pühapäeval, 29. mail toimub aga Vabaduse pargis Nõmme koolinoorte laulu- ja tantsupäev. Koore juhatavad Nõmme koolide õpetajad, kelle seas on ka laulupeo üldjuhid, muusikakeskkooli õpetajad Ingrid Kõrvits ja Hirvo Surva. Õhtul aga näitab Kinobuss kultuurikeskuses filmi «Kuku: mina jään ellu».

Kui kõik teised Nõmme Kevade üritused on tasuta, siis spordikeskuses toimuvale perepäevale ja Kinobussi filmiseansile on vaja osta pilet. Nõmme Kevad 2011 täieliku programmi ja ajakavaga saab tutvuda siin.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles