Suur kvoodipagulaste perekond leidis elupaiga (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vao pagulaskeskus.
Vao pagulaskeskus. Foto: Marianne Loorents

Möödunud aasta oktoobri lõpus Eestisse saabunud ning siis pagulaskeskusesse paigutatud kümneliikmeline kvoodipagulaste perekond leidis lõpuks alalise elupaiga.

Möödunud aasta oktoobri lõpus saabus Türgist Eestisse kümneliikmeline Süüriast pärit pagulasperekond, kuhu kuulub kaks vanemat, seitse last ning laste tädi. Perekond paigutati elama Vägeva majutuskeskusesse ning neile asuti otsima alalist elamispaika.

MTÜ Eesti Pagulasabi andis teada oma Facebooki leheküljel teada, et eelmisel nädalal kolis pere oma uude Tallinna üürikorterisse.

Kuna üüriturult pole sobivaid kortereid leida, on sotsiaalministeerium viimaselt ajal pannud Eestisse saabunud kvoodipagulased elama Vao ja Vägeva pagulaskeskustesse.

Pagulaskeskustes elab praegu kokku 32 kvoodipagulast, sõnas ASi Hoolekandeteenused pressiesindaja.

Vägeva keskuses elab kaheksaliikmeline perekond ning lisaks neile veel kolm üksikut inimest. Vägeva keskusesse pandi elama Itaaliast Eestisse saabunud Eritreast pärit kvoodipagulased. Kaheksaliikmeline perekond jõudis Eestisse märtsis.

Vao keskuses elab neli kvoodipagulaste perekonda, neis on kokku 21 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles