Vene ujuvtuumajaam Soome lahel tavapärast laevaliiklust oluliselt ei mõjuta (1)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemik Lomonossov Peterburis.
Akadeemik Lomonossov Peterburis. Foto: PETER KOVALEV / TASS

Eeldatavasti alustab eeloleval reedel Peterburist läbi Soome lahe oma teed Murmanski poole Venemaa esimene ujuv tuumajaam, mis Veeteede Ameti kinnitusel Soome lahel tavapärast laevaliiklust oluliselt ei mõjuta.

«Kuna tegemist on piiratud manööverdamisvõimega laevaga, siis teised laevad peavad talle teed andma, aga lisaks sellega on meie ülesanne informeerida laevu sellisest piiratud manööverdamisvõimega laevast,» selgitas Veeteede Ameti laevaliikluse korraldamise osakonna juhataja Are Piel ERRi «Aktuaalsele kaamerale».

Keskkonnaameti nõunik Teet Koitjärv selgitas «Aktuaalsele kaamerale» antud intervjuus, et Venemaa on kinnitanud, et alusel tuumakütust ei ole ning pole ka muid märke, et see tõele ei vastaks.

Kui Eesti lähedal liigub alus nädal aega või isegi vähem, siis pool või rohkem teekonnast kulgeb Norra ranniku lähistel, kuid nõuniku kinnitusel pole Norral vaja õnnetuse korral suurt keskkonnakatastroofi karta, sest tegu pole tankeriga.

2010. aastal Peterburis vette lastud Akadeemik Lomonossov peaks 20. mail jõudma Murmanskisse, kus seda katsetatakse ning laetakse peale tuumkütus ning edasi liigub alus kaug-itta Pevekki, kus suletakse sealne tuumajaam.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles