Linnaasutuse juhiks sai Keskerakonna endine netikommentaator (2)

Mari Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Julia Tšaplõgina (Keskerakond) asendas seni Kesklinna sotsiaalkeskuse juhatajat, kuid sai nüüd ise ametlikult juhiks.
Julia Tšaplõgina (Keskerakond) asendas seni Kesklinna sotsiaalkeskuse juhatajat, kuid sai nüüd ise ametlikult juhiks. Foto: Albert Truuväärt

Täna alustas Tallinna Kesklinna sotsiaalkeskuse juhina tööd 28-aastane keskerakondlane Julia Tšaplõgina.

Liivalaia tänaval asuva Kesklinna sotsiaalkeskuse senine juhataja Jane Hiibus lahkus töölt omal soovil. Hiibus hakkas sotsiaalkeskust juhtima 2011. aasta aprillis ning läks 2015. aasta septembris lapsepuhkusele. Selleks ajaks määrati tema asendajaks 2008. aastast Keskerakonda kuuluv Tšaplõgina.

Nüüd teatas Hiibus, et soovib ametist lahkuda. Juhataja koha täitmiseks kuulutas linnaosavalitsus välja konkursi, millele laekus vaid üks sooviavaldus praeguselt juhataja asendajalt Tšaplõginalt.

Nii 2013. kui ka 2017. aasta kohalike omavalitsuste volikogude valimistel kandideeris Tšaplõgina Haaberstis Tallinna volikokku, saades vastavalt 69 ja 114 häält, millega ta linnavolikokku ei pääsenud. Ta kuulub Keskerakonna Tallinna Kesklinna piirkonna juhatusse.

Viis aastat tagasi, 2013. aasta aprillis paljastas ajaleht Eesti Ekspress Tallinna linna palgal olevad keskerakondlased, kes tegid tööajast kordamööda valveid Delfi ja Postimehe uudisteportaalides, otsides välja uudiseid Keskerakonnast või pealinnast. Nad kirjutasid neile veebikommentaare, et parandada erakonna mainet ja mõjutada inimeste arvamust. Tehtud töö kohta pidid ametnikud kirjutama aruande ja saatma selle linnavalitsuse arengukavade osakonda.

Arengukavade osakonna peaspetsialist jagas kommenteerimise valvekorrad noortest keskerakondlastest linnaametnike vahel, kelle hulgas oli ka Tšaplõgina, kes toona töötas linnas erinoorsootöö spetsialistina. Ekspressi kommentaaripalvele veebi kommenteerimise kohta ta toona ei vastanud.

Praegust sotsiaalkeskuse juhataja vahetust puudutavas seletuskirjas märgib Kesklinna vanem Vladimir Svet (Keskerakond), et Julia Tšaplõgina asus tööle Kesklinna valitsuse kultuuri ja vaba aja osakonda 2011. aastal. Ajavahemikul 2012–2014 töötas ta erinoorsootöö spetsialisti ametikohal ning 2013. aastal omandas Tšaplõgina rakenduskõrghariduse Euroakadeemias rahvusvaheliste suhete erialal. Sveti kinnitusel ei ole Tšaplõgina suguluses Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõginiga.

Sveti sõnul on Tšaplõgina kolme aastaga senise juhataja asetäitjana süstematiseerinud keskuse töökorraldust ja loonud tõhusa tegevusprogrammi. Tema juhtimisel avas sotsiaalkeskus sügisel ka filiaali, kus asub päevakeskus mäluhäiretega inimestele, millele Eestis eriti analooge pole.

«Mul on hea meel, et sellised noored juhid jätkavad oma karjääri avalikus sektoris. Eakatele inimestele suunatud teenuste väljaarendamine ja nende aktiivse eluviisi toetamine on valdkond, kus vajame rohkem säravaid ja töökaid noori juhte,» ütles ta.

Kesklinna sotsiaalkeskus on Tallinna Kesklinna valitsuse hallatav asutus, mille juhataja kinnitab ametisse linnavalitsus linnapea ettepanekul. Uue juhataja ametisse määramist on võimalik vaidlustada halduskohtus 30 päeva jooksul.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles