President Kaljulaid sõidab taas Ameerika Ühendriikidesse

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kersti Kaljulaid eelmisel USA visiidil.
Kersti Kaljulaid eelmisel USA visiidil. Foto: Evan Vucci / AP / Scanpix

President Kersti Kaljulaid siirdub täna töövisiidile Ameerika Ühendriikidesse, kus osaleb Maailmapanga ja Maailma tervishoiuorganisatsiooni (WHO) konverentsil ning McCaini instituudi Sedona foorumil. 

Homme toimuval Maailmapanga ja WHO konverentsil annab riigipea ülevaate Eesti universaalsest tervisekindlustuse kogemusest. Lisaks kohtub president Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) presidendi Christine Lagarde'iga, kellega räägib digiühiskonnast.

Samuti külastab riigipea Washingtonis Eesti Kunstimuuseumi ja Rahvusgalerii koostöös Eesti 100. sünnipäevaks valminud Eestist pärit maalikunstniku Michel Sittowi (u 1469–1525) esimest isikunäitust, kuhu on kokku kogutud tema tööd muuseumidest ja erakogudest üle maailma.

Washingtonist siirdub president Kaljulaid edasi Arizonasse, kus osaleb laupäeval USA senaatori John McCaini instituudi Sedona foorumil, mille teemadeks on sel aastal Venemaa areng, inimõigused, terrorismivastane võitlus ja Lähis-Ida. Foorum on valdavalt suunatud Ameerika Ühendriikide poliitikutele ja julgeolekuekspertidele.

Lisaks on planeeritud kohtumised USA välisministeeriumi Ukraina eriesindaja Kurt Volkeri ja Freedom House'i juhi Michael Abramowitziga.

Riigipea saabub tagasi Eestisse teisipäeva pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles