Hiiumaa sotsiaalkeskuse esimese etapi tööd said rahastuse

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa sotsiaalkeskuse arhitektuurikonkursi võidutöö, esiplaanil tuleval aastal rajatav hoone.
Hiiumaa sotsiaalkeskuse arhitektuurikonkursi võidutöö, esiplaanil tuleval aastal rajatav hoone. Foto: Hiiumaa vallavalitsus

Tuleval aastal hakatakse Hiiumaal ehitama uue sotsiaalkeskuse esimest maja. Ühtlasi hakatakse maakonnas uute teenustena pakkuma kogukonnas elamise ja ööpäevaringse erihoolduse teenuseid. 

Loodav teenusüksus ja samale kinnistule plaanitav sotsiaalkeskuse uue hoone jaoks on Hiiumaal juba aastaid tehtud ettevalmistusi.

«Mul on hea meel, et aastatepikkune töö sotsiaalkeskuse rajamiseks Kärdlasse on saanud olulise sammu edasi,» ütles Hiiumaa vallavanem Reili Rand, kuid lisas, et selle uudise valguses ei saa aga töö otsa ning tuleb jätkata põhihoone kontseptsiooni ülevaatamise ja rahastusallikate leidmisega. 

Praeguse projekti raames on Kärdlasse aadressile Pargi 3 rajada kahekordne hoone erihoolekandeteenuste jaoks: esimesel korrusel pakutakse kogukonnas elamise teenust kümnele inimesele ja teisel korrusel ööpäevaringset erihooldusteenust samuti kümnele inimesele. Erihoolekandeteenused on mõeldud raske, sügava või püsiva kuluga psüühikahäirega inimestele.

Kogukonnas elamise teenus on mõeldud psüühiliste erivajadustega inimestele, kelle paremaks toimetulekuks, töö- ja sotsiaalsete oskuste arendamiseks on loodud sobiv peresarnane elukorraldus koos majutuse ja toitlustamisega. Teenuse abil soodustatakse inimese iseseisvat toimetulekut ühistes majapidamisega seotud ja muudes igapäevaseid oskusi arendavates tegevustes.

Ööpäevaringne erihooldusteenus on mõeldud psüühiliste erivajadustega inimestele, kes vajavad igapäevaeluga toimetulekul abi ja juhendamist ööpäevaringselt. See pakub teenusesaajatele esmakordselt Hiiumaal võimalust elada erivajadustega toimetulekuks kohandatud keskkonnas, kus neid abistab koolitatud personal.

Kogukonnas elamise ja ööpäevaringse erihooldusteenuse saajatele tagatakse võimalus jätkata ka töötegevustega, et tagada nende päevadele sisu.

Hiiumaal saab täna erihoolekandeteenuseid 42 klienti.

Projekt «Ööpäevaringse erihooldusteenuse ja kogukonnas elamise teenuse loomine Hiiumaal» sai Euroopa sotsiaalfondilt toetuseks 638 000 eurot, lisaks toetab vald projekti omalt poolt 300 000 euroga. 

Tänavu alustatakse projekteerimisega, ehitustööd algavad 2019. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles