ERR: kullerfirmade tööstiil võib paki kättesaamise keeruliseks teha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuller.
Kuller. Foto: VidaPress

Välismaistest e-poodidest tellitud kauba kättetoimetamine võib aeg-ajalt kujuneda seikluseks, millest klient meeleldi osa ei võtaks. Kui pakki kätte toimetava kullerfirmaga sobivat aega ja kohta kokku leppida ei suuda, võib see halvemal juhul lõppeda paki tagasisaatmisega, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Välismaises e-poes ostu sooritades puudub kliendil võimalus valida, mil viisil tema tellitud kaup kohale jõuab.

Näiteks kui kauba toimetab kätte Omniva, siis ei lähtu postiettevõte mitte varasemast praktikast ehk sellest, millisesse postkontorisse või pakiautomaati on klient oma varasemaid, riigisiseseid tellimusi soovinud, ega küsi ka üle, kust sooviks klient oma saadetist kätte saada, vaid saadab tellimuse vaikimisi elukohajärgsesse postkontorisse, ehkki kliendile ei pruugi selle ligipääsetavus või teenindusajad sobida. 

«Kogu postimaailmas - mitte ainult Eestis, vaid ka mujal - on ajalooliselt käsitletud saadetisi mitte isiku-, vaid aadressipõhiselt, mis tähendab, et logistika infosüsteemis ei ole eraklientide andmebaasi ning konkreetset pakki ei seostata konkreetse saaja ega tema soovide-eelistustega,» põhjendab kohmakat ja senist kliendisuhet eiravat süsteemi Omniva meediasuhete juht Mattias Kaiv.

Edasi loe SIIT

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles