Presidendilt armu saanud nelikmõrvar Nikolajev tuleb rahva ette (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anatoli Nikolajev
Anatoli Nikolajev Foto: Kuvatõmmis ERR videost

Balti Kriminaalpreventsiooni Instituut korraldab koostöös justiitsministeeriumiga reedel konverentsi eluaegse vangistuse teemadel, kus teiste hulgas osaleb ka äsja eluaegsest vangistusest vabastatud Anatoli Nikolajev.

Justiitsministeeriumi ruumes toimuval konverentsil saab ülevaate eluaegse vangistuse kasutamisest Euroopas ning Eesti seadusanduses kavandatud muudatustest selles osas. Mõtteid vahetavad Janar Filippov, Anti Aasmaa ja Avo Üprus. Sõna saavad ka eluaegse vangistuse kandmisest armuandmise korras vabastatud Anatoli Nikolajev ning tema lähedased.

Telefoniintervjuu annab Tartu vanglas eluaegset karistust kandev kinnipeetav, kelle pojaga vestleb instituudi peasekretär, psühholoog Keili Kollamaa Rander.

Nikolajevile määras kohus eluaegse vangistuse nelikmõrva eest, kuigi süütõendid tema vastu olid äärmiselt küsitavad. President Kersti Kaljulaid andis märtsi lõpus Nikolajevile armu ja mees vabanes vanglast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles