Müstiline kodutu ja tema väsimatu aitaja (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vello Koosma jaoks pole säärane abistamine mitte midagi erilist, sest kunagi ei tea, millal endal abi ära kulub.
Vello Koosma jaoks pole säärane abistamine mitte midagi erilist, sest kunagi ei tea, millal endal abi ära kulub. Foto: Sander Ilvest

Mis seob üht Tallinna tuntumat eluheidikut ja staažikat kommikaupmeest? Kui aus olla, siis mitte midagi. Ent sellele vaatamata annab Pärnu maanteel kommipoodi pidav Vello Koosma iga kuu kodutule mehele suure koti maiustusi. Ja nii juba 16 aastat järjepanu.

Tondi Tont, Vandersell, Mees Tondilt, Lendav Hollandlane – Tallinna tänavatel aastakümneid kodutuna jõlkuv 67-aastane meesterahvas, olgu tema nimi Ants (tegelik nimi toimetusele teada), on linlastelt rohkelt hüüdnimesid külge saanud. Sama palju liigub ka linnalegende tema saatuse kohta.

Omal ajal Kalevi šokolaadivabrikus töötanud ning nüüd oma magusaäri pidav Vello Koosma tunneb Antsu aga juba 16–17 aastat. Kord kuus tuleb Ants Vello kommipoe klaasist ukse taha. Võtab mütsi maha, silub juukseid ning jääb õue ootama.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles