Kõik haruldastest naaritsatest

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa naarits
Euroopa naarits Foto: Tiit Maran

Musträstas lõkerdab ennastunustavalt elevantide kose äärise otsas. Loomaaed on täis linnulaulu. Metsa all õitsevad sinililled, ka esimesed ülased pistavad juba ninad välja, peenras aga lisavad värviilu kollased ja lillad krookused.

Pühapäeval kella 11–18 tähistatakse loomaaias naaritsapäeva. Euroopa naarits (üks isend pildil) on väljasuremisohus väikekiskja, keda loomaaias paljundatakse liigikaitse eesmärgil, et lasta vabasse loodusesse kaitsealadel. Toimuvad ekskursioonid naaritsate paljunduskeskusesse loomaaia liigikaitse laboris, saab uurida naaritsate toitumist, raadiosaatjaga naaritsat jahtida, panna end proovile mälumängus ning palju muud põnevat. Välja kuulutatakse ka joonistusvõistluse «Eesti 100 naaritsat» võitja. Täpsemalt loomaaia kodulehel ja Facebookis.

Maailmale 12 amuuri leopardi kutsikat kinkinud emaleopard Darla sai teisipäeval 14-aastaseks. Ta elab praegu – pärast oma kaasa ja kutsikate isa Freddi siitilmast lahkumist – külastajate eest varjatult karumaja tagumises aedikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles