IRLi naiskogu uus juht: sooliste erinevuste allasurumine on uus äraspidine ahistamine (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Solman.
Riina Solman. Foto: Peeter Langovits

IRLi naiskogu hakkab tänasest juhtima Riina Solman, kes alustas ametiaega «ultraliberaalsust» kritiseeriva sõnavõtuga.

Täna valiti IRLi naiskogu uueks juhiks Riina Solman. Ta tõi pressiteates välja, et naiskogu seisab intelligentse, mõistuspärase ja tasakaaluka maailmatunnetuse eest, mis ei lõhu olnut, vaid otsib ühiskonnas ühisosa.

«Me oleme naiste õiguste eest väljas, kuid tunneme muret ultraliberaalsete ilmingute pärast, mis seavad igaühe õigused ja vabadused ülemaks ühisest kultuuri-, kombe- ja käitumisruumist,» ütles Riina Solman.

«Me ei nõua taga jäiku soorolle ega soovi nende pealesurumist, kuid ka mitte nende sihipärast hävitamist. Sooliste erinevuste varjamine ning allasurumine on uus, äraspidine ahistamine ja meie seda ei toeta. Igaühele jäägu vabadus end teostada sobival ja meelepärasel elualal, ent kui mõni eluala selle juures kujuneb inimeste endi vaba tahte väljendusena valdavalt «naiselikuks» ja teine valdavalt «mehelikuks», siis ei või seda hakata murdma vägivaldsete sookvootidega. Oluline on, et inimesed saaksid olla oma valikutes võimalikult vabad. Selle juures peame meeles, et meeste ja naiste roll laste saamisel ning kasvatamisel jääb alati mõnevõrra erinevaks ning ütleme keerutamata välja: meie peame lugu meestest, kes oskavad olla head abikaasad ja isad, ning naistest, kes oskavad olla head abikaasad ja emad,» selgitas Solman.

Täna valiti IRLi Naiskogu naiskogu uus juhatus. Naiskogu juhiks sai endine aseesinaine Riina Solman, aseesinaisteks Ulla Preeden, Janika Gedvil ja Riina Kitt. Juhatuse liikmeteks valiti Ulla Preeden, Ela Tomson, Ingrid Mühling, Piret Maasik, Riina Kitt, Katrin Heele Anderson, Janika Gedvil ja Lea Arge. Revisionikomisjoni liikmeteks said Riina Lutsokert, Margit Leerima ja Mari Suurväli.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles