Fotod: Tallinnas tõi Sinilillejooks rajale ligi 800 jooksusõpra

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna peeti Tallinnas Sinilillejooksu sarja selle kevade viimane jooks. Üldjooksul ja lastele mõeldud Sinilillekese jooksu rajale tuli veteranidele au andma ligi 800 jooksusõpra.

«Meil on siiralt hea meel, et Sinilillejooksud on Eesti rahva poolt nii soojalt vastu võetud ning iga aastaga on jooksjaid aina rohkem,» ütles Sinilillejooksude sarja peakorraldaja Kaia Kollo. «Tänavu kevadel tuli rajale veteranidele au andma kuuel Sinilillejooksul kokku ligi 2200 inimest, kõigi teie panus on hindamatu, aitäh teile! Ning uute kohtumisteni järgmisel kevadel,» lisas Kollo.

Tallinna Sinilillejooksul saavutas meestest parima tulemuse Mark Abner ajaga 09.48.4 minutit ning kiireim naine oli Liina Kivi ajaga 12.09.1 minutit. Sinilillejooksust võttis osa veidi üle 500 inimese ning neile lisandus ligi 300 last, kes jooksid Sinilillekese jooksul.

Enne 3,2 kilomeetrise distantsi läbimist on osalejatel soovi korral võimalik läbida ka üldfüüsiline test, kus panna proovile enda füüsilised võimed sarnaselt kaitseväes läbi viidavale üldfüüsilisele testile.

Tallinna Sinilillejooksu toetasid Rotermanni Kliinik, MyFitness ning kosutavat joogivett jagas jooksul osalejatele Suliko Eesti. Kõigi rõõmuks juhtis Sinilillejooksul päeva Raivo E. Tamm ning kohapeal said osalejad tutvuda Eesti Paraolümpiakomitee, Kodutütarde, Noorte Kotkaste, Naiskodukaitse, Kaitseväe värbamiskeskue ning Eesti NATO Ühingu tegevusega.

Sinilillejookse korraldati veteranikuul esimest korda kuues paigas, lisaks Tallinna, Tartu, Tapa ning Brüsseli jooksule lisandusid tänavu jooksud Kopenhaagenis ja Pärnus.

Homme, 23. aprillil toimub Tallinnas Vabaduse väljakul traditsiooniline Veteranirock. Veteranidele pühendatud kontserdil astuvad üles Karl-Erik Taukar Band, Kaitseliidu Tallinna Maleva rockband Mustad Kolonelid ning spetsiaalse rockikavaga Liis Lemsalu, Ott Lepland, Ivo Linna, koos solistidega on laval ansambel Revals. Veteranirocki alal saab uudistada ka Militaarmessil. Lisaks sellele saab terve veteranikuu ajal osa võtta Naiskodukaitse vabatahtlike korraldatavatest üritustest üle Eesti.

Veteranikuul sinilillesümboolika müügist kogutavad annetused aitavad toetada veterane ja nende lähedasi, rajada Tapa linnas välitrenažööride ala, soetada Tartu Ülikooli Kliinikumile ja Rakvere Haiglale taastusravi seadmeid ning toetada MTÜ Peaasjad tegevust meeste vaimse tervise edendamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles