Mässuliste pomm nõudis kümne afgaani teetöölise elu

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Panjwayi plahvatuses viga saanud töölise toomine haiglasse.
Panjwayi plahvatuses viga saanud töölise toomine haiglasse. Foto: SCANPIX

Kümme inimest sai surma ja veel 30 viga, kui teetöölisi vedanud veok sõitis Lõuna-Afganistanis Kandahari provintsis Panjwayi piirkonnas pommi otsa.


Üks õnnetuses ellu jäänud inimene rääkis uudistevõrgule AFP, et ühtekokku 40 inimest selle veoki peal oligi.

Kuigi AFP uudises polnud veel kinnitust, et pommi pani oma sünniprovintsis Taliban, nentis agentuur, et nii see terroriorganisatsioon kui ka teised mässulised rühmitused ründavad tihti valitsuse rahastatavatel objektidel nagu näiteks tee-ehituses ametis olevaid töölisi. Möödunud nädalal ründas Taliban tee-ehitusfirmat Ida-Afganistanis Paktia provintsis, tekkinud mitu tundi kestnud tulevahetuses sai surma 36 afgaani.

Ka mitmel poolt mujalt on tulnud teateid selle kohta, et Taliban on alustanud oma kevadise intensiivsema võitlusperioodiga.

Näiteks üritati rünnata Afganistani riikliku julgeolekuteenistuse asejuhti Ahmad Ziad. Afgaani luurejuht oli teel tööle, kui üks lõhkeainet täis sõiduk üritas rammida tema konvoisse. Ziadi ihukaitsjad lasid pommiauto sohvri maha enne, kui too jõudis rünnaku ellu viia.

Põhja-Afganistanis Mazar-e-Sharifis sai surma neli last ja vigastada üks, kes puudutasid nende kooliteel seisnud miini.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles