Galerii: Austraalia avas Tallinnas pop-up saatkonna

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Austraalia avas täna Tallinnas oma esimese pop-up saatkonna. Uues saatkonnas suursaadik igapäevaselt tööle ei hakka, vaid viibib kohapeal lühiajaliselt vastavalt vajadusele. 

Pop-up saatkonna avamisel osalesid Austraalia suursaadik Eestis Kerin Ann Burns Ayyalaraju, välisminister Sven Mikser ning Skype'i vahendusel ka Austraalia välisminister Julie Bishop.

«Eesti ja Austraalia on head sõbrad ja partnerid, kes jagavad ühiseid väärtusi. Mul on äärmiselt hea meel, et Austraalia on otsustanud avada esimese niinimetatud pop-up saatkonna just Tallinnas,» sõnas välisminister Sven Mikser. «See samm viib meie niigi konstruktiivse koostöö uuele tasandile. Eesti innovaatiline keskkond ja e-riigi areng kindlasti mõjutasid Austraalia otsust,» ütles ta.

Mikser lisas, et pop-up saatkonna avamine pakub uudset kogemust mõlemale osapoolele ning lisas, et Eesti jälgib huviga pop-up saatkonna tegevust. «Olen veendunud, et selline uuendusmeelne lähenemine osutub edukaks ning suurendab Austraalia nähtavust Eestis ja meie regioonis laiemalt,» sõnas välisminister. Samuti avaldas minisetr lootust, et Austraalia saab olema eeskujuks Eestis tegutsemiseks ka teistele riikidele.

Austraalia välisminister Julie Bishop teatas, et Austraalia on samuti otsustanud liituda Eestis asuva NATO kooperatiivse küberkaitse kompetentsikeskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles