Galerii: Tallinnas Jüriöö pargis süüdati jürituli (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna raekojas anti täna õhtul tuli üle ratsanikele, kes viisid selle Lasnamäe Jüriöö parki, kus peeti kõnesid ja süüdati jürituli.

Jüriöö ülestõusu 675. aastapäeva tähistamist alustati Tallinna Raekojast, kus abilinnapead Aivar Riisalu ja Züleyxa Izmailova saatsid tule ratsanike saatel Jüriöö parki. 

Jüriöö pargis oli üles rivistatud Vahipataljoni auvahtkond ning Kaitseväe orkestri saatel võtsid tule vastu president Arnold Rüütel, pargi rajaja Jüri Uppin ning Lasnamäe Linnaosa vanem Maria Jufereva.

«Ajalugu võib olla traagiline. Iga rahva ajaloos on mõni sündmus, mõni katse, mis lõpeb ebaõnnestumisega. Kurjus ei saa alati karistatud, õiglus alati ei võida,» märkis Maria Jufereva. «Ülestõusud surutakse maha, orjus keeratakse kangemaks, vastuhakkajad kaotavad sellegi, mis neil enne oli. Just nii juhtus ka nendega, kes Jüriööl üles tõusid. Aga täna võime küsida, kes mäletaks ja meenutaks tollase ülestõusu mahasurujaid? Neid ei mälestata,» lisas Jufereva.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles