Kontserdilavale jõuab muusikaline "Balti kett"

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.concert.ee

Eesti, Läti ja Leedu tähistavad tänavu 100. sünnipäeva ning sel puhul ühendavad kolme riigi muusikud loomejõud, tuues publiku ette muusikalise Balti kett. Kontserdid toimuvad Jõhvis, Tallinnas ja Pärnus. 

Koos meie helilooja Erkki-Sven Tüüri teosega "Questions..." kõlavad kontserdil ka Läti ja Leedu heliloojate uudisteosed – Justė Janulyte "Here at the quiet limit" (2018, esiettekanne) ja Pēteris Vasksi "Musica Appassionata", mis on loodud kõik just oma koduvabariigi sünnipäevaks. Nii moodustubki kolme riigi heliloojate loomingust terviklik muusikaline kett.

Esinevad Eesti Rahvusmeeskoor ja Leedu Riiklik Kammerorkester. Solistidena astuvad publiku ette kontratenor Ka Bo Chan, tenor Valter Soosalu ning bariton Ott Indermitte. Kontserdi dirigent on Mikk Üleoja.

Muusikaline Balti kett kõlab Jõhvis 25. aprillil, Tallinnas 26. aprillil ning Pärnus 27. aprillil. Piletid on saadaval Piletilevis ja Piletimaailmas

Pärnu kontserdimaja ja Eesti Kontsert lõpetavad kontserdiga oma tänavuse hooaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles