Kanadas suri EELK peapiiskop emeeritus Andres Taul

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Välis-Eesti piiskopkonna piiskop Andres Taul.
Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Välis-Eesti piiskopkonna piiskop Andres Taul. Foto: Raimu Hanson

Kanadas suri teisipäeval Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku (EELK) peapiiskop emeeritus Andres Taul.

81-aastasena surnud Andres Taul oli viimane eksiilkiriku peapiiskop enne kodueesti ja väliseesti kirikute ühinemist 2010. aastal, teatas EELK pressiesindaja.

Pärast kirikute ühinemist jätkas Taul teenimist EELK Välis-Eesti piiskopkonna piiskopina, kuni emerituuri siirdumiseni 2017. aasta kevadel, mil EELK Konsistoorium omistas Taulile EELK peapiiskop emeerituse aunimetuse. 

«Iga inimene jätab oma eluteele jälgi. Need jäljed on eri suuruse, sügavuse ja kujuga. Andres Tauli teel on sügavad ja selged jäljed, mis näitavad, et nende omanik oli alati teadlik, kuhu on teel, järgides Kristust,» ütles peapiiskop Urmas Viilma. «Vaimuliku ja hingekarjasena oli Andres Taul paljude jaoks teelesaatjaks, raskustes ja ohtudes toetajaks ning õige suuna näitajaks.»

President on omistanud 2002. aastal Andres Taulile Eesti Punase Risti IV klassi teenetemärgi. EELK Konsistoorium on teda tunnustanud 2007. aastal EELK Teeneteristi I järgu ja 2017. aastal elutööpreemiaga. Tartu Ülikool on 2009. aastal andnud Andres Taulile audoktori kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles