Saksamaal astub kohtu ette ligi pool tonni kokaiini smugeldanud eestlane

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Frank Brandel / AFP / Scanpix

Saksamaal Oldenburgis astub neljapäeval kohtu ette ligi poole tonni kokaiini ja teiste uimastite Euroopasse smugeldamises süüdistav jõuk, kuue süüdistatava seas on ka üks eestlane.

Süüdistuse järgi organiseeris 2015. aastal tegevust alustanud jõuk 400 kilogrammi kokaiini smugeldamise Ecuadorist Hollandisse, kirjutab Nordwest Zeitung.

Ettevalmistamisel oli veelgi suurema koguse - 950 kilogrammi kokaiini Euroopasse vedamine, kuid see tehing ebaõnnestus ja uimasti ei jõudnud Euroopasse.

Lisaks tegeles jõuk ka kergemate uimastite salakaubaveoga, süüdistuse järgi toimetas jõuk Hispaaniast ja Hollandist Saksamaale uimastipartiisid alates kahest kilogrammist marihuaanast kuni 200 kilogrammi hašišini.

Prokuratuuri andmetel asus uimastite salakaubaveo keskus Saksamaal Wilhelmshavenis ning harukontorid Hollandis ja Hispaanias. Süüdistuse järgi tegelesid kohtualuses lisaks salakaubaveole ka röövimiste ja väljapressimistega.

Muude transpordiviiside seas kasutas jõuk uimastite salakaubaveoks ka posti. Selleks üürisid jõugu liikmed korteri, mille aadressile lasid nad uimastid saata. Uimastikaubitsejatele saigi saatuslikuks see korter, kuna naabritele tundus tühjana seisev korter ja seal aeg-ajalt askeldavad mehed kahtlastena ning nad kutsusid politsei. Naabrite kõnest alanud sündmuste ahel lõppes kuriteos kahtlustatavate kinnipidamisega.

Kõik kuus süüdistatavat on vahi all. Oldenburgi maakohus on broneerinud kohtupidamiseks 43 päeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles