Stuttgarti animafilmide festivali fookus on Balti maade loomingul

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Just nüüd toimuv 25. Stuttgarti animafilmide festival tähistab kolme Balti riigi sajandat juubelit, tõstes fookusesse siinse animaloomingu.

Juubeliaastal esindavad Eestit sel maailma mainekaimal festivalil Ülo Pikkovi ja Priit Pärna retrospektiivid.

Rahvusvahelisse võistlusprogrammi valiti Ülo Pikkovi uus film "Lahtilaskmise lugu" ning Panorama programmis linastuvad Olga ja Priit Pärna animafilm "Silmadeta jahimees. Handi lugu", Chintis Lundgreni auhinnatud "Manivald" ja Riho Undi uus animatsioon "Maria ja 7 pöialpoissi". Esindatud on ka Eesti Kunstiakadeemia tudengi Teele Straussi animafilm "Ükskord igavuse väljadel" ja Nicolás Petelski Mesóni "A Table Game". Viimane on valitud ka teise maailma mastaabis olulise animafestivali Annecy võistlusprogrammi.

Eesti animamaastikust laiema pildi andmiseks ja siinsete animatootmise võimaluste tutvustamiseks, on festival kutsunud end esitlema ühe Eesti animastuudio, sedapuhku A Film Estonia. Tegemist on üle 20 aasta tegutsenud stuudioga, kus luuakse nii joonis- kui ka arvutianimatsioone. A Filmi Estonia on teinud koostööd nii kaastootmise kui teenusena animafilmidele üle maailma, nende enda tuntuim lühifilm on "Suur maalritöö" ning hetkel on tootmises täispikk animafilm "Sipsik".

"Eesti saab Stuttgarti animafestivali fookusriigina hiilgava võimaluse tõsta teadlikkust nii Eesti riigist kui ka siinsest animaloomingust," ütleb Eesti Filmi Instituudi juhataja Edith Sepp.

"Eesti animafilmid on aastaid jõudnud rahvusvaheliste filmifestivalide programmidesse. Selle projekti eriüritus aitab aga oma mastaapsuses teha struktuursemaid muudatusi ning tõmmata meie filmivaldkonnale tänu juubeliaastale veelgi enam tähelepanu." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles