Eesti juubeliaasta toob emadepäeva Vabaduse väljakule

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: pixabay.com

Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul toimub emadepäeva pidulik kontsert-aktus esmakordselt Tallinnas, Vabaduse väljakul. EV100 emadepäeva kontsert algab 13. mail kell 12, otseülekande teeb ETV. 

EV100 korraldustoimkonna juhi Jaanus Rohumaa sõnul sünnivad emadepäeva armsamad hetked koos veedetud ajast.

"Vabas õhus viibides saab nautida seda ilusat päeva koos tuntud esinejatega, kaasa laulda ning tantsida," märkis Rohumaa. 

Eesti Meestelaulu Seltsi juhatuse esimehe Hirvo Surva sõnul kingitakse Eesti Vabariigi 100. aastapäeval emadele ka uusi laule. "Kõigi emade auks kõlavad kooride ning orkestri esituses armastatud artistide uudislooming, mis hiljem ka plaadina salvestatakse," selgitas Surva.

ERRi elamussaadete toimetuse juhi Karmel Killandi sõnul on emadepäev eriline ka ETVs. "See on üks ütlemata armas päev, kus mõtleme emadele ja vanaemadele nii saadete vahel kui ka saadete sees,“ rõhutas Killandi.

ETV otseülekanne Vabaduse väljakult algab emadepäeval juba kell 11.30. Kontserdil astuvad koos armastatud Eesti artistidega üles Eesti Meestelaulu Seltsi üle-Eestiline poistekoor "Kalev", Rahvusooper Estonia poistekoori meeskvintett, Tallinna Ülikooli meeskoor, Üle-Eestiline Noorte Sümfooniaorkester ning Eesti Raadio laulustuudio koorid. 

Kontserdi korraldavad Eesti Meestelaulu Selts ja EV100 korraldustoimkond. Kontserdil esineb kõnega Eesti Vabariigi president, Eesti Naisliit annab üle Aasta ema 2018 tiitli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles