"Sajand muusikas" toob kokku Baltimaade jazzitipud

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusik Peedu Kass
Muusik Peedu Kass Foto: Foto: Stina Kase

15. mail kõlab Alexela Kontserdimajas* Eesti 100. sünnipäevale ja Tallinna päevale pühendatud suurejooneline galakontsert "Sajand muusikas". Lavale astuvad teiste hulgas ka meie hinnatud jazzmuusikud Kirke Karja ja Peedu Kass. 

 Kontserdil kõlab esmaettekandes Kirke Karja uudisteos "Off the Ground", mida esitavad Kirke Karja klaveril, Peedu Kass kontrabassil ja Petteri Hasa löökpillidel koos Läti Raadio Bigbändiga. Kirke Karja Quartet pälvis äsja Eesti jazziauhindade jagamisel Aasta Jazzansambli tiitli. Sama auhinna sai eelmisel aastal trio Peedu Kass Momentum.

Kontserdil saab bigbändi saatel kuulata lisaks eespool nimetatutele teisigi säravaid muusikuid – esmakordselt pärast tütre sündi astub lavale armastatud lauljanna Maarja-Liis Ilus. Koos Eesti parimaks meesartistiks pärjatud Ott Leplandiga esitavad nad unustamatu laulu "Kaelakee hääl".

Lätist esinevad kontserdil tunnustatud noor jazzvokalist Kristīne Prauliņa ja omanäoline vokaalansambel FRAMEST, kes on esindanud meie lõunanaabreid nii Euroopas kui ka Jaapanis ja Taiwanis.

Leedust tulevad pianist, klahvpillimängija, tunnustatud ansamblimuusik ja originaalne helilooja Dainius Pulauskas ning trompetist Valerijus Ramoška, kes on üks aktiivsemaid ja hinnatumaid džässmuusikuid nii Leedu kui ka rahvusvahelistes jazziprojektides ja festivalidel. Rahvusvahelise muusikute seltskonna esituses kõlavad Raimond Valgre, Kustas Kikerpuu, Raimonds Paulsi, Stevie Wonderi ja teiste heliloojate unustamatud laulud.

_________

* Külastajatele varasemalt Nokia ja Nordea Kontserdimajana tuntud kontserdimaja uus nimi on Alexela Kontserdimaja. Nimevahetus jõustus 12. aprillist k.a. Alexela soovib selle sammuga kinnitada oma pühendumust kultuuri valdkonna toetamisele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles