Mupo laseb taksojuhid topeltsõelast läbi (1)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mõni taksojuht proovib veel praegugi Viru tänava otsast kliente püüda, aga seal saab ta seista vaid niikaua, kui mupo korrapidaja teda kaamerast näeb ja patrulli välja saadab.
Mõni taksojuht proovib veel praegugi Viru tänava otsast kliente püüda, aga seal saab ta seista vaid niikaua, kui mupo korrapidaja teda kaamerast näeb ja patrulli välja saadab. Foto: Liis Treimann

Hiljuti Tallinna taksonduse korraldamise üle võtnud munitsipaalpolitsei saab varsti kõik vahepeal kuhjunud avaldused läbi vaadatud, seejärel alustatakse taksojuhtide järelkontrolli.

Hiljuti Tallinna taksonduse korraldamise üle võtnud munitsipaalpolitsei saab varsti kõik vahepeal kuhjunud avaldused läbi vaadatud, seejärel alustatakse taksojuhtide järelkontrolli.

Esimese asjana peletati Viru tänava otsast sealsetel parkimiskohal pesitsenud taksojuhid. Viru tänaval tohivad seista vaid Tulika taksod ja nemadki vaid taksopeatuses. Osad taksojuhid aga sättisid ennast teisel pool teed olevatele parkimiskohtadele.

«See oli meil auküsimus, et need avalikult seadust rikkuvad juhid sealt ära peletada,» ütles mupo juhataja Aivar Toompere.

Plats saadi taksodest puhtaks lihtsa nipiga. «Alguses proovisime heaga. Rääkisime, aga see ei aidanud. Siis hakkasime trahvima, ja me ei teinud ainult 20-euroseid hoiatustrahve, vaid väärteoprotokolle, kus on karistused suuremad ning mis lähevad karistusregistrisse,» rääkis mupo juht.

Mupo hakkab ka velotaksodele teenindajakaarte väljastama. Enam ei ole nii, et igaüks, kes jõuab endale osta või rentida velotakso, võib sellega igal pool sõita ja inimesi vedada.

«Selleks peab inimene olema vähemalt 18-aastane ja tal peab olema vähemalt A-kategooria juhtimisõigus. See tähendab, et mingisugune mootorsõiduki juhtimise õigus peab olema.

Enam ei ole nii, et 16-aastane koolivaheajal väntab vanalinnas, teenib suurt raha, aga makse ei maksa ja millegi eest ei vastuta,» rääkis Toompere.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles