ETV+ saab igasse koju jõudmiseks riigilt 300 000 eurot

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV+ meeskond arvamusfestivalil.
ETV+ meeskond arvamusfestivalil. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti Rahvusringhäälingu venekeelne telekanal ETV+ saab riigieelarvest 300 000 eurot, et viia kanal kogu Eestit katva vabalevi põhivõrgu alla. 

«Eesti riik peab pakkuma kõigile huvilistele võimaluse vaadata tasuta kvaliteetset ja sõltumatut venekeelset telekanalit. Lisaraha abil hakkab järgmisest aastast ETV+ jõudma igasse kodusse ning seeläbi suurendame ühise inforuumi levikut üle Eesti,» põhjendas otsust kultuuriminister Indrek Saar. Kokkuleppe 300 000 euro eraldamiseks saavutas valitsus riigi eelarvestrateegia arutelul. 

ETV+ levib täna umbes 90% territoriaalse kattuvusega vabalevi võrgus (Mulipleks 6) ning selle tulemusena pole ligikaudu 80 000 Eesti elanikul võimalik telekanalit vaadata või on selle kvaliteet halb. Lisaraha abil viiakse ETV+ vabalevi põhivõrku (Multipleks 1) ning leviprobleemid lahendatakse.

Riigi eelarvestrateegia kiitis valitsus heaks oma 26. aprilli istungil. Eelarvestrateegia seob kokku valitsuse suuremad eesmärgid, ministeeriumide plaanid ja tegevused ning nende rahastamise järgnevaks neljaks aastaks. Eelarvestrateegia koostatakse igal kevadel. Sügisel menetlevad valitsus ja Riigikogu järgneva aasta riigieelarvet ning siis selguvad konkreetsed kulud ja tulud, muuhulgas ka eri valdkondade täpne palgafond. 

Kultuurivaldkonna eelarvestrateegia 2019-2022 kõigi kokkulepetega saab tutvuda Kultuuriministeeriumi kodulehel.

ETV+ peatoimetaja Darja Saar on ametis kuni 25. maini. Tema mantlipärja leidmiseks on ERR välja kuulutanud avaliku konkursi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles