Narva politseijuht: oleme süüdi, et me tapetud naise abikutsele ei reageerinud (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viru maakohus võttis tänavu aprillis Narvas abikaasa mõrvamises kahtlustatava Sergei vahi alla.
Viru maakohus võttis tänavu aprillis Narvas abikaasa mõrvamises kahtlustatava Sergei vahi alla. Foto: Ilja Smirnov

Narvas eelmisel nädalavahetusel tapetud naine palus poolteist kuud enne mõrva politseilt abi, kuna ta mees muutus vägivaldseks, kuid politsei ei saatnud patrulli kohale. Korrakaitsjad tunnistavad nüüd, et see oli viga.

Narva politseijaoskonna juht Sergei Andrejev ütles, et politsei ei käitunud 5. märtsil Jelenalt telefonikõne saades nii, nagu oleks pidanud ning vajalikud mehhanismid perevägivalla uurimiseks ei käivitunud. «Me oleme süüdi, politsei oleks pidanud reageerima,» ütles ta.

Ta lisas, et politsei ei võtnud naisega ühendust ka selle pooleteise kuu jooksul, mis jäi telefonikõne ja mõrva vahele. «Kindlasti oleks pidanud selle naisega looma uuesti kontakti, et selgitada välja, mis juhtus,» lausus Andrejev.

Ta tõdes, et perekonnaga rääkimine ei oleks pruukinud mõrva ära hoida, kuid seda ei saa välistada.

Andrejevi sõnul on juhtunust järeldused tehtud ja parandatud sisekontrolli süsteemi taoliste võimalike perevägivalla juhtumite uurimiseks. Narva politseijaoskonnas oli olemas perevägivalla juhtumitega tegelemiseks eraldi ametnik, kuid praeguseks on töötaja kõrvaldatud just nende ülesannete täitmiselt. Kuni uue spetsialisti leidmiseni jaotatakse tema ülesanded teiste ametnike vahel ära.

Andrejev julgustas perevägivalla ohvreid sellest politseile teada andma. «Kui ta on teid juba ühe korra löönud, siis uskuge minu kogemust, ta lööb ka teist ja kolmandat korda. Alati tuleks pärast esimest löömist kohe politseiga ühendust võtta. Siis käivituvad mehhanismid, mis peavad töötama,» rääkis ta.

Viru maakohus võttis esmaspäeval vahi alla oma abikaasa mõrvas kahtlustava 42-aastase Sergei.

Politsei sai teate Juhkentali tänaval asuvast ilusalongist leitud 42-aastase naise vägivallatundemärkidega surnukehast 21. aprilli õhtul kell 22.15.

Politsei pidas kuriteos kahtlustatavana kinni naise 42-aastase abikaasa. 22. aprillil esitati talle kahtlustus mõrva toimepanemises.

Politsei alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku mõrva paragrahvi järgi. Kohus võib sellise teo eest määrata eluaegse vangistuse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles