Hoolealustelt raha laenanud sotsiaaltöötaja eksis toetuste maksmisel

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palupera sotsiaaltöötaja Anne Tutk.
Palupera sotsiaaltöötaja Anne Tutk. Foto: TV3

Vallaelanikelt suure summa raha laenanud Palupera sotsiaaltöötaja Anne Tutk maksis toimetulekutoetust ka neile, kes seda ei taotlenud.

Valga maavalitsus kontrollis Palupera vallavalitsuses toimetulekutoetuste määramist ja maksmist tänavu 1. jaanuarist 31. augustini, kui valla sotsiaalnõunik oli Anne Tutk, kirjutab Valgamaalane.

«Kontrollimise käigus ilmnes mitmeid möödalaskmisi ja rikkumisi,» rääkis maavalitsuse sotsiaal- ja tervishoiuosakonna juhataja Ülla Visnapuu.

Visnapuu andmeil oli toetust määratud ja makstud inimestele, kes polnud selleks esitanud kirjalikku avaldust, samuti oli toetuse määramisel arvesse võetud eluasemekulusid, mida ei olnud tõendatud vastavate kuludokumentidega.

Samuti ei kontrollitud toetuse määramisel taotleja sissetulekuid ega vara olemasolu. «Dokumendid ja toimikud on ebakorrektselt koostatud,» lisas ta.

Ta lisas, et kahjuks polnud võimalik järelevalve ajal saada kommentaare sotsiaalnõunikult, kes vastutas toimetulekutoetuse määramise ja maksmise eest, kuna Palupera vallavalitsus oli töösuhte temaga lõpetanud.


Visnapuu väitel tegi maavanema kohusetäitja muu hulgas vallavalitsusele ettekirjutuse korraldada enammakstud ja/või alusetult makstud toimetulekutoetuse - kogusummas ligi 56 000 krooni - tagasilaekumine valla eelarvesse.

Maavalitsuse järelevalve akt saadeti ka  Lõuna ringkonnaprokuratuurile teiste uurimistoimingute läbiviimiseks.

Valgamaa Palupera valla sotsiaaltöötaja on kahtlustuse kohaselt vallaelanikelt suure rahasumma kokku laenanud. Osa raha laenajatest on olnud naise hoolealused, kes ei ole võimelised oma tegusid adekvaatselt hindama.

Lisaks olevat naine oma hoolealuste andmeid kasutades ka sms-laenu võtnud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles