On aeg istutada "Eesti 100 tamme"

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.ev100.ee

Riigikantselei kingitusega "Eesti 100 tamme" rajatakse juubeliaasta kevadel üle 30 tammepargi ja -salu. Istutamishooaeg avatakse 1. mail Pärnumaal asuvas Sindi linnas. EV100 tammepargid avatakse jaanikuu alguses.

Juubeliaasta kevadel saab iga maakond vähemalt ühe uue tammiku, kokku istutatakse üle Eesti tuhandeid tammesid.

Kingitus „Eesti 100 tamme“ sai alguse 2013. aastal, kui lapsed igast maakonnast panid kasvama tammetõrud, millest võrsunud istikud istutatakse maikuus koolide ja kohalike omavalitsuste tammeparkidesse.

"On imeline olla tunnistamas aega, mil laste istutatud tammetõrudest saavad EV100 tammikud, kus tähistatakse järgmisi suuri juubeleid," märkis EV100 korraldustoimkonna juht Jaanus Rohumaa.

EV100 tammeparkide istutamishooaeg algub Sindist, kus Ojakalda pargis pannakse mulda sada tammeistikut. Igas maakonnas on algatusega liitunud vähemalt üks kohalik omavalitsus, mille territooriumile Eesti sünnipäevale pühendatud tammepargid koos kohalike laste ja noortega maikuu jooksul istutatakse.

"Maikuu jooksul rajatakse EV100 tammeparke veel üle terve Eesti," viitas Rohumaa. Ta kutsus ka kõiki eraisikuid juubeliaastal oma tammepuud istutama. "Oodatud on pered, kohalikud kogukonnad, ettevõtted ja organisatsioonid nii Eestis kui välismaal," kinnitas Rohumaa. 

Oma pargi või tammepuu istutamisest palume teada anda aadressile tammed@riigikantselei.ee. Täpsemalt saab EV100 tammeparkide kohta lugeda www.EV100.ee/tammed 

Paljud pargid avatakse 1. juunil, sealhulgas ligi viie hektari suurune riigi esindustammik Tamsalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles