Vargad tegutsevad mesikäppadega võidu

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varga või varaste saagiks langes Palmses kaheksa tugevat mesilasperet, mis viidi minema koos inventariga. Nõrgemate peredega tarud jäid puutumata.
Varga või varaste saagiks langes Palmses kaheksa tugevat mesilasperet, mis viidi minema koos inventariga. Nõrgemate peredega tarud jäid puutumata. Foto: Madis Kalman

Viimastel päevadel on Eestis olnud palju mesilasperede vargusi. Nädala alguses tuli Lääne-Virumaal ilmsiks, et ühest Lahemaal asuvast mesilast on virutatud koos tarudega kaheksa mesilasperet.

Tegemist on tänavu teadaolevalt esimese ja tekitatud kahju poolest suurima juhtumiga maakonnas. Varasemad sõnumid vargustest läksid liikvele paar nädalat tagasi Saaremaal, kus pikanäpumeeste ohvriks langesid järgemööda kuus mesinikku, kellelt varastati kokku üksteist peret koos tarudega.

Esmaspäeval talle kuuluvas mesilas Palmses trööstitu vaatepildi avastanud osaühingu Lahemaa Mesi juht Madis Kalman lausus, et kuue hooaja jooksul, mil ta on isaga mesindusega tegelenud, pole vargad varem mesilasperesid himustamas käinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles