Merike Tamm: kihutajaid taltsutama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Tamm
Merike Tamm Foto: Peeter Langovits

Tallinn hakkab katsetama foori, mille eesmärk on taltsutada linnatänavatel kiirust ületavaid autosid, andes neile järgmise fooriga punase tule.


Milline täpne matemaatika selle süsteemi taga on, võib vaid arvata – sest peale selle on pealinna bussijuhtidel puldid, millega nemad endale rohelist foorituld valivad. Jalakäijate jaoks on foorijalgadel oma nupud. Peatänavate foorid on enamasti seatud rohelisse lainesse, mis eeldab samuti täpset arvestust. Nüüd läheb asi veel keerulisemaks.

Kuid kindlasti on tegu õige mõttega, sest ükski vahend, mis liikluskultuuri parandamiseks rakendatakse, ei ole üleliia. Ehkki järjest enam võib linnaliikluses näha teistega arvestavaid ja viisakaid autojuhte, torkavad nad paraku siiani ebatavalisena silma, samamoodi kui teinegi vastand – jõhkrad ja ülbed sõitjad.

Postimees.ee üleskutse kirjeldada, mis inimesi liikluskultuuris häirib, tõi toimetusse sadu arvamusi, mis sageli omavahel vastandlikud. Kõige kummalisem oli tõdeda, et kihutajaid ei kritiseeritudki nii palju kui aeglaselt sõitjad, kellest kiirustajad mööda ei mahu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles