Alaealised keset pedofiile ja häkkereid ehk kuidas rääkida lapsega internetist

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diana Poudel koos kaksikute Mirjami ja Oliveriga, kes olid ajendiks internetiturvalisusest rääkiva raamatu kirjutamisele.
Diana Poudel koos kaksikute Mirjami ja Oliveriga, kes olid ajendiks internetiturvalisusest rääkiva raamatu kirjutamisele. Foto: Raul Mee/Mollusk Media

Et leida oma kaksikutele lapsehoidjat, asutas Diana Poudel kaheksa aasta eest portaali Pere24. Kui lapsed sirgusid suuremaks, asus Poudel täitma lünka piirkondlikus huvihariduses ja pani aluse Laagri roboringile. Selle aasta alguses valmis tal raamat «Turvaline internet. Digimaailma teejuht» – sest elu oli näidanud, et seda on hädasti vaja.

Paar aastat tagasi otsustas tehnoloogiahuviline Diana Poudel aidata oma laste klassijuhatajat ja anda mõned robootika ja programmeerimise tunnid. Ajend oli iseenesest väga lihtne: «Mu lapsed kasvavad enne suureks, kui IT-d puudutav ka päriselt koolitundi jõuab. Ja selle pärast peavadki lapsevanemad ise aktiivsed olema.»

Poudeli tunde käis uudistamas ka kooli haridustehnoloog. «Kui ta eelmisel sügisel töökohta vahetas, kutsus mind oma uude kooli andma ühtainust külalistundi. Aga asi päädis kuidagi sellega, et andsin kaks nädalat internetiturvalisuseteemalisi tunde Westholmi gümnaasiumis – esimesest kuni 11. klassini,» meenutab Poudel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles