Res Publica looja: uue Vabaerakonna loomisega edu ei saavuta (1)

Sander Punamäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Kons (vasakul) ja Villu Reiljan
Tõnis Kons (vasakul) ja Villu Reiljan Foto: Peeter Langovits

Erakonna Res Publica asutaja Tõnis Kons arvas, et kui uus poliitiline ühendus "Eesti 200" peaks tahtma parteina edu saavutada, tuleb latt seada vähemalt valimiste võitmise ja valitsuse moodustamise tasemele, kuid maailmavaate ja liidrite puudumine tema sõnul sellele hetkel ei viita, kirjutab ERR.

«Ambitsioon peaks olema oluliselt kõrgem, mitte vähem kui valimiste võitmine ja valitsuse moodustamine ja see tähendab, et tuleb konkureerida Reformierakonna ja Keskerakonnaga,» ütles Kons ERR-ile.

«Kui me räägime niiöelda uue vee toomisest poliitikasse ja loeme ka siin manifestist soovi algatada mitte ainult debatte, vaid ka teha reforme ja otsuseid olulistel teemadel, siis see ei õnnestu kuidagi, kui tuua poliitikasse üks järjekordne Vabaerakond.»

«Minu hinnangul on vaja poliitikas toimetamiseks tugevdada just maailmavaatelist debatti, sest poliitilised valikud on maailmavaatelised. Meil ei ole vaja mitte juhuotsuseid, vaid meil on vaja tugevdada maailmavaatel põhinevat poliitilist debatti,» sõnas Kons.

"Vaadates täna avaldusele allakirjutanute nimesid on mul raske uskuda, et mitmed neist sooviksid oma ambitsioonika ja lähiaastatel väljakutseterohke karjääri äriorganisatsioonides vahetada igapäevase poliitiku elukutse vastu," ütles Kons.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles