Naiskodukaitse loodud mobiilirakendus aitab kriisiolukordadeks valmistuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Naiskodukaitse

Naiskodukaitse andis 29. aprillil välja mobiilirakenduse „Ole valmis!", mis õpetab kuidas õnnetusteks ja kriisiolukordadeks paremini valmistuda.

Mobiilirakendusest „Ole valmis!" leiab juhiseid erinevates olukordades käitumiseks. Näiteks, mida teha siis, kui elekter on ära läinud, oled metsa eksinud või kuidas anda esmaabi. Infot saab veel näiteks tule- ja veeohutuse, loodusõnnetuste, elutähtsate teenuste katkestuste, küberturvalisuse ja erinevate julgeolekuohtude kohta.

Inimesed leiavad rakendusest ka nädalaseks iseseisvaks hakkamasaamiseks mõeldud koduste- ning evakuatsioonivarude nimekirja ning rakendus võimaldab testida enda varustatuse taset.

Lisaks on rakendusse koondatud erinevad kasulikud telefoninumbrid, millele saab keskkonnast otse helistada.

Naiskodukaitse esinaise Airi Toominga sõnul on mobiilirakendus väljatöötatud soovist anda käesolevaid juhiseid edasi võimalikult paljudele inimestele. „Organisatsioonisiseselt on kogu selle info jagamiseks väljatöötanud Naiskodukaitse ohutushoiu kursus, aga kahjuks ei suuda me kõiki Eesti inimesi vajaliku kiirusega koolitada, seetõttu anname infot edasi ka mobiilirakenduse kaudu," sõnas Tooming. 

Rakenduses leiduv info on kokku koondatud paljude koostööpartnerite abiga, näiteks sisaldab see osaliselt elanikkonnakaitse rakkerühma poolt kokkupandud käitumisjuhiseid ja mitmeid Päästeameti poolt väljaantud materjale.

Link rakendusele Google play poes: https://play.google.com/store/apps/details?id=ee.naiskodukaitse.olevalmis

Rakendus on hetkel valmis Android telefonidele, aga õige pea on saadaval ka iPhone`i kasutajatele. Nende inimeste jaoks, kes nutitelefoni ei kasuta, lisatakse rakenduses sisalduvat infot järgemööda Naiskodukaitse koduleheküljele www.naiskodukaitse.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles