Juubeliaasta talgupäevale on registreeritud ligi 400 värvimistalgut

EV100 portaal
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: www.ev100.ee

Laupäeval, 5. mail toimuv talgupäev on pühendatud Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale ning kutsub osalejaid värvima kodupaik oma kihelkonna värvidesse. Pea 400 värvimistalguga kingitakse Eestile värvitriibuline pidurüü. 

"Kihelkonnad on eestlastele läbi aegade olnud paikkondliku identiteedi aluseks – me kõik oleme kusagilt pärit ja soovime neid juuri tunda. Eesti Vabariigi 100. sünnipäev ja juubelihõnguline talgupäev pakuvad selleks ilusa võimaluse,“ ütles EV100 suursündmuste juht Margus Kasterpalu.

"Juba on registreeritud 389 värvimistalgut, millega kingitakse oma kodukandile kihelkonnavärvid. Säravas pidurüüs saavad kogukonnad tervitada EV100 kevadsuviseid sündmusi ja augustis toimuvat Suurt suvenädalat," lisas Kasterpalu.

Kodukihelkonna määramiseks on EV100 veebis loodud veebileht, mis koondab Eesti kihelkondande kaarti ning kasulikku infot värvitalgute läbiviimiseks.

"EV100 veebilehelt leiab mugavalt üles kogu vajaliku informatsiooni selleks, et taasavastada oma kodukandi värvid ning teha Eesti Vabariigi 100. sünnipäevaks üks värviküllane kingitus," täpsustas Kasterpalu. 

Üle-Eestiline Teeme Ära talgupäev toimub 5. mail ja on seni suurim vabatahtlike osalusega sündmus EV100 programmis. Talguid saab kirja panna talguveebis aadressil www.teemeara.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles