Kaitsjad tahavad Tallinna Sadama süüdistusakti prokuratuuri tagastamist (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Kaljuranna ja Allan Kiili kaitsjad Paul Keres ning Aivar Pilv.
Ain Kaljuranna ja Allan Kiili kaitsjad Paul Keres ning Aivar Pilv. Foto: Liis Treimann

Tallinna Sadama kriminaalasjas süüdistatavate kaitsjad tahavad süüdistusakti riigiprokuratuurile tagastamist ning pöördusid neljapäeval määruskaebustega riigikohtusse, vahendas ERR.

Kaitsjad tahavad, et riigikohus tühistaks Tallinna ringkonnakohtu määruse, millega kohustati Harju maakohut kriminaalasja arutusele võtma vaatamata sellele, et maakohus ja kaitsjad hindasid süüdistusakti kõlbmatuks.

Tallinna Sadama eksjuhi Ain Kaljuranna kaitsja vandeadvokaat Paul Keres ütles, et ringkonnakohus astus oma määrusega sisuliselt maakohtu asemele ja viis maakohtu kaalutlusõiguse süüdistusakti nõuetelevastavuse hindamisel nullini. Kerese sõnul seisneb põhimõtteline vastuolu selles, et just maakohus on kohustatud tagama ausa ja kaitseõigust tagava menetluse, mitte ringkonnakohus.

Tallinna Sadama eksjuhi Allan Kiili kaitsjad, vandeadvokaadid Aivar Pilv ja Marko Pilv leiavad, et ringkonnakohtu määrus on otseses vastuolus varasemalt riigikohtu poolt väljendatud põhimõtetega maakohtu toimingute õiguslikus tähenduses isikute kohtu alla andmisel ja eelistungil lahendatavates küsimustes.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles