Tapal algas reservväelaste formeerimine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna algas 1. jalaväebrigaadis kaitseliitlaste kaasabil reservväelaste formeerimine.

​„Siil on meie jaoks alanud ootuspäraselt. Suur abi formeerimisel on nii sel kui varasematel kordadel kaitseliitlastest, kes on kogenud formeerijad. Ilma kaitseliitlasteta oleksime me palju aeglasemad,“ ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Veiko-Vello Palm ning lisas, et on väga tänulik kaitseliitlaste panusele.

Reservväelased formeeriti täna tagalapataljoni, Viru jalaväepataljoni, Kalevi jalaväepataljoni, Scoutspataljoni, suurtükiväepataljoni, luurekompanii, staabi- ja sidekompanii ning brigaadi staabi koosseisu. Õppekogunemisele saabus reservväelasi üle kogu Eesti, kuid oli tulijaid ka kaugemalt.

"Olin reservõppekogunemisest väga huvitatud ja kuna ka ajateenistusse läksin vabatahtlikuna, ootasin seda väga. On hea meel olla üle pika aja Eestis ja anda oma panus Eesti riigile," ütles õppekogunemisele Saksmaalt saabunud reamees Arko Sinilaid, kes on eemal viibinud juba üle 10 aasta. Reamees Sinilaid lisas, et ootab õppuselt uusi teadmis ja kohtumisi vanade võitluskaaslasega ning leiab, et on oma riigi kaitse on tähtis ja selle nimel tasub ka kaugelt kohale tulla.

Suurõppus Siil kestab 2. kuni 14. maini ja jaguneb kolme etappi, millest esimese 2.-4. maini kestval õppusel osalevad üksused saavutavad lahinguvalmiduse; teises 4.-7. maini kestvas faasis üksuste koostööõpe ja kolmandas etapis 8.-12. maini õppelahingud. Siili fookus on maaväel, kuid oluline roll on ka mere- ja õhuväel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles