Saarte Hääl: muuseumi rendihinna tõus lõi Eesti Kontserdi tummaks (6)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa ooperipäevad toimuvad Kuressaare linnuse hoovis.
Saaremaa ooperipäevad toimuvad Kuressaare linnuse hoovis. Foto: Mati Põldre

Kui viimati küsis Saaremaa muuseum Eesti Kontserdilt ooperipäevade eest 10 000 eurot, siis tänavune rendisumma 15 000 eurot tuli korraldajale ebameeldiva üllatusena.

Eesti Kontserdi juhatuse liige Jüri Leiten tõdes, et küsitud hind võttis ta esiti tummaks, kirjutab Saarte Hääl. «Täitsa klomp on kurgu tagumises nurgas,» sõnas Leiten.

Jüri Leiteni sõnul viis hinnatõus neid veidi rivist välja. «Võib-olla meie pettumus seisneb selles, et jube lihtne on tõsta rahanumbrit, aga palju keerulisem mõelda välja, kuidas need 15 000 inimest, kes muuseumi õuele tulevad, tooks ka muuseumile kasu,» kõneles ta.

Leiten viitas seejuures tõsiasjale, et loss pole ooperipäevade ajal suletud. Seega võiks muuseum mõelda pigem, kuidas saada need 15 000 ooperisõpra muuseumi külastama ja oma viit eurot ka sinna jätma.

Tahes-tahtmata paneb küsitud rendihind ooperipäevade korraldajat mõtlema tuleviku peale. «Kui elu läheb saarel nii kalliks nagu Šveitsis, siis peame minema võib-olla mõnda sellisesse kohta, kus elu nii kallis pole,» arutles Jüri Leiten.

Saaremaa muuseumi juhatuse liige Rita Valge leidis, et kui vaadata rendihinda aastate lõikes, siis ei saa mingist suurest hinnatõusust kuidagi rääkida. Muuseumi juht märkis, et muuseumi soov hinda korrigeerida on, arvestades üldist hinnatõusu ja nende kulude kasvu, igatahes õiglane.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles