Ida-Virumaa omavalitsuste liidud said uue juhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13 aastat IVOLi esimees olnud Veikko Luhalaid samas ametis enam ei jätka.
13 aastat IVOLi esimees olnud Veikko Luhalaid samas ametis enam ei jätka. Foto: Peeter Langovits

13 aastat Ida-Virumaa omavalitsuste liidu (IVOL) esimees olnud Veikko Luhalaid kaotas neljapäeval selle koha Eve Eastile, kirjutab Põhjarannik.

IVOLi juhatuses toimunud valimisel sai praegune Narva-Jõesuu vallavolikogu esimees Luhalaid kolm ja praegune Toila vallavanem East neli häält. Esimehe valimisest jäi kõrvale Lüganuse vald, sest nende esindaja kaheksaliikmelises juhatuses Andrea Eiche võeti kolmapäevak toimunud võimupöörde käigus ametist maha.

IVOLi tegevdirektor Arno Rossman sõnas, et kuna hääletus oli salajane, siis pole täpselt teada, milliste omavalitsuste esindajad toetasid Luhalaiu jätkamist ja kes olid Easti poolt. Võib eeldada, et Easti toetajate hulka kuulus Kohtla-Järve, sest tema kandidaadi esitas Kohtla-Järve linnavolikogu esimees Riina Ivanova.

Luhalaiu seadis esimehe kandidaadiks Narva linnapea Tarmo Tammiste, kes hiljem valiti ainsa kandidaadina IVOL-i aseesimeheks.

Rossmani sõnul ei peetud enne hääletamist vajalikuks kuulata kandidaatide seisukohti, mida nad esimehena kavatsevad ette võtta. «Öeldi, et kõik tunnevad ja teavad neid niigi ammusest ajast,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles