Välkõppusele ilmus kohale kolmandik kutsututest

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Suurõppuse Siil raames eile välja kuulutatud välkõppusele Okas ilmus kutsutud 223 reservväelasest kohale 80, seega jõudis paari tunni jooksul väeosasse üle kolmandiku kutsututest.

80 reservväelast oli õppekogunemisele kohale ilmunud täna hommikul kella 9 seisuga, ütles Kaitseliidu pressiesindaja major Tanel Rütman.

Lisaõppekogunemisele kutsuti reservväelased 92. õhuseiredivisjoni reservväelast ning nad pidid ilmuma kohale Ämari õhuväebaasi.

Neljapäeval välja kuulutatud õppusele pidid reservväelaed kohale ilmuma sama kuupäeva ehk 3. mai jooksul. Tegemist oli seni kõige lühema etteteatamisajaga õppekogunemisega. Varasemate välkõppuste puhul on reservväelastel jäänud reageerimisaega ööpäev, eile aga vaid mõned tunnid.

Kaitseväeteenistuse seaduse alusel ja ülema kaalutletud otsusega vabastati lisaõppekogunemisest erinevatel põhjustel 56 reservväelast.

Lisaõppekogunemisele tulnud reservväelastest ja tegevväelastest formeeritud üksus on alustanud väljaõppega ning valmistub järgnevate ülesannete täitmiseks

Kohale ilmumata ja endast teatamata jätnud reservväelaste osas täpsustatakse eemaloleku põhjused. Põhjuseta ilmumata jäänud reservväelaste suhtes algatatakse väärteomenetlus.

«Lisaõppekogunemine on oma eesmärgi täitnud, sest formeeritud on kolme radarposti kaitseüksused,» lisas Rütman.

Lisaõppekogunemisele Okas 2018 toimub 3.– 6. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles